Ātra un vienkārša recepte saldumu mīļiem – mīkstie banānu cepumi ar zemesriekstiem

Nu, ja jums mājās ir palikuši tie melnie, pārgatavojušies banāni, tad neizmetiet tos – laiks pagatavot kaut ko garšīgu!

Es esmu atradusi lielisku recepti – mīkstie banānu cepumi, kas ir ideāls risinājums, lai pārvērstu šos banānus garšīgā našķī. Un atcerieties, jo banāns ir gatavāks un tumšāks, jo smaržīgāki un garšīgāki būs cepumi! 🍌🍪

Lai iegūtu izcilu garšu, vislabāk izvēlēties banānus ar tumši melnu mizu – tie piešķirs cepumiem patīkamu saldumu un īpaši bagātīgu aromātu. Recepte ir ļoti vienkārša, un to var viegli pielāgot savām vēlmēm. Ja jums nepatīk zemesrieksti, varat tos droši aizstāt ar valriekstiem vai citiem riekstiem pēc izvēles. Un, ja jūs esat šokolādes cienītājs, pievienojiet mīklai dažas šokolādes skaidiņas, lai padarītu cepumus vēl kārdinošākus!

Lasi arī: Maigi griķi skābā krējuma mērcē; Šo recepti novērtēs pat prasīgākie gardēži

Šie cepumi būs lieliski gan brokastīm, gan kā veselīga uzkoda dienas vidū, un pats labākais – banāni tiks izmantoti bez atkritumiem.

 

Sastāvdaļas 12 gabaliņiem:

Mīklu banāni 320 grami sviests 100 grami cukurs 200 grami kviešu milti 350 grami soda 1 tējk. sāls 1/2 tējk. malta kanēļa 2/3 tējk. Turklāt grauzdēti zemesrieksti 100 grami

 

Pagatavošana:

Sasmalciniet banānus ar dakšiņu vai kartupeļu spiedi. Saputo istabas temperatūrā sviestu ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei. Cukurs pilnībā neizšķīst, tas ir normāli. Pievieno banānu biezeni un vēlreiz sakuļ. Pievienojiet miltus, kas izsijāti ar cepamo sodu, sāli un kanēli, un mīciet mīklu.

Konsistencei jābūt blīvākai nekā kēksam, bet mīkstākai par cepumu. Pievienojiet grauzdētus zemesriekstus un samaisiet, līdz tas ir vienmērīgi sadalīts. No mīklas veidojam bumbiņas un liekam uz cepešpannas tā, lai tās palielinātos platībā. Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15-18 minūtes. Atdzesē un pasniedz.

Lai labi garšo!

Leave a Comment